« Schauma

Schauma

Schauma е марка за продукти за грижа за косата, които се разпространяват от групата Henkel под марката Schwarzkopf. 

През 1898 г. химикът и фармацевтът Ханс Шварцкопф открива аптека с парфюмерия на Пасауер Страсе в Берлин , където той, като химик, се опитва да изпълни желанията на своите клиенти. През 1903 г. той разработва първия прахообразен шампоан : "Шампоан с черната глава" , който той донася за 20 Пфеннига на пазара. Преди това обикновено се миеше косата със сапунена вода и се изплакваше с домашни средства като мляко или бира. През 1927 г. дойде първият течен шампоан, година по-късно първият балсам за коса, През 1949 г. Schwarzkopf пуска на германския пазар първия крем-шампоан в тръбата под името Schauma. Този продукт скоро надделя и "Schauma" стана синоним на шампоан в Западна Германия .

През 1962 г. продуктовото портфолио на Schauma беше разширено, за да включва варианти, адаптирани към нуждите на различните типове коса.

От 1987 г. насам, освен шампоаните и изплакванията от Schauma. През 1990 г. Schauma за първи път пуска на пазара терапии за коса. За децата, линията Schauma Kids с меки шампоани беше пусната през 1997 година. Като цяло портфолиото на Schauma се състои от 16 продуктови линии. През ноември 2007 г. бе осъществен цялостен рестарт на марката . Оттогава марката се представя в нов дизайн и с променени формули за грижа.

В проучване, публикувано през 2006 г. от името на списанието Brigitte Schauma достигна при 14- до 64-годишните немски жени сред всички продукти за грижа за косата (92%), съчувствие (46%) и използване (35%) на най-добрите стойности. 

Schauma е позиционирана като марка за грижа за косата за цялото семейство. Това позициониране беше u. а. чрез използването на "семейство Schauma" комуникира. Известен е от 1970 до 1987 г. и стилизиран до 1992 г. на продуктите.

Типичен шампоан Schauma е с формата на сълза, с течение на времето леко модифициран дизайн на опаковката, който дава на пластмасовите бутилки от 1969 г. висока стойност на разпознаване.

През 2001 г. Schauma Verona Pooth спечели като ново лице на рекламната кампания. Като част от благотворителната кампания на Schauma, Schauma работи и през 2006 г. със световните шампиони по бокс Владимир и Виталий Кличко .

От нововъзникването през ноември 2007 г. шведският топ модел Mini Anden е новото лице на продуктите на Schauma. Оттогава новите продукти на Schauma Kids са украсени с оригиналните Smurfs. Schauma се предлага не само в Германия, но и в повече от 50 страни. В чужбина, някои от продуктите се продават под различна, местна марка.

Избрано от VipDir