« NIVEA

NIVEA

Това е най-голямата в света търговска марка продукти за грижа за тялото и лицето. Принадлежи на компанията „Байерсдорф“ (Beiersdorf), Хамбург, Германия, създадена през 1882 г. „Нивеа“ се продава в над 150 държави.

Историята на Nivea започва с откритието на първата емулсия вода в масло. През 1911 г. собственикът на Байерсдорф д-р Оскар Тропловиц, в сътрудничество с химика Исак Лифц и дерматолога Пол Уна, започва производството на крем за лице, базиран на емулсията. Тропловиц дава на крема името Nivea, от латинската дума “nivius”, която означава „снежнобял”. Първата кутия за крем е изработена в характерния за тогава стил „арт нуво”. Тя изобразява и тогавашния идеал за жена – крехка, деликатна, етерична. Няколко години по-късно, през 1924 г., е взето решение да се промени изцяло имиджа на Nivea и марката да се въведе отново на пазара – това се случва за първи път в историята на маркетинга. Дизайнът на кутийката за крем е революционно променен – появява се синята кутия, на която е изписано с бели букви “Nivea Crème” в минималистичен стил.

През 30-те години Байерсдорф започва производството на крем за бръснене, лосион за лице, шампоан, слънцезащитно масло. Фокусът е върху красотата и грижата за лицето и заниманията извън къщи.

Първият документ, който доказва присъствието на марката Nivea на българския пазар, е от 1914 г. Малко по-рано, в годините между от 1890-1900 г., компанията е използвала пощенски картички, с които клиенти от България са поръчвали стока директно от централата на Байерсдорф в Хамбург.


дерматолог

Дерматологичен център създаден благодарение на най-успешният дерматолог в новата история- Пандерма! Поклон пред д-р Мая Тачева! ТОП-дерматолог Дерматологичен център създаден благодарение на най-успешният дерматолог в новата история- Пандерма! Поклон пред д-р Мая Тачева!
ТОП-дерматолог  дерматолог  panderma.net повече »  


дерматолог

Олесия Велинова- един изключително добър дерматолог от Русия работи в София, в център по естетика Персона: Олесия Велинова- един изключително добър дерматолог от Русия работи в София, в център по естетика Персона:  дерматолог  www.persona.bg повече »  

Избрано от VipDir