« Луи Вюитон

Луи Вюитон

Louis Vuitton е роден на 4 август 1821 г. 
Той прави дизайн и произвежда куфари в Париж през втората половина на 19 век. Сто години по-късно, продуктите с подписа на Vuitton са символ на качество по целия свят, и са високо ценени в модния свят.  Louis Vuitton става най-подправяната марка в модната история: едва малко над 1% от всички "Louis Vuitton"-продукти не са фалшиви. По ирония на съдбата, моделът Monogram Canvas, който е най-подправяният и известен е създаден след смъртта Louis Vuitton от сина му, Georges. След смъртта на Vuitton, Georges по невероятен начин превръща Louis Vuitton в световна корпорация. 

През 1893 г. той показва продукти на Vuitton на Световния панаир в Чикаго, а година по-късно издава книгата си "Le Voyage". 
През 1906 –а синът на Georges, Gaston-Louis се жени за Renee Versille, по същото време Louis Vuitton представя модела си на куфар за автомобилен багажник. 
През 1914 г. е отворена сградата на Louis Vuitton на Champs-Elysees. Към момента това е най-големият магазин за принадлежности за пътуване в целия свят. Други магазини са отворени и в Ню Йорк, Бомбай, Вашингтон, Лондон, Александрия и Буенос Айрес със започването на Първата Световна Война. 

1997 - Louis Vuitton наема дизайнерът Marc Jacobs за художествен директор на компанията, още същата година той представя първата за компанията линия облекло Prêt-à-Porter. 
През 2003 Takashi Murakami се присъединява към Marc Jacobs, и заедно започват да разработват нови разновидности на чанти и аксесоари. През следващите години Takashi Murakami създава и самостоятелни луксозни линии. Louis Vuitton вече продава и вратовръзки, слънчеви очила, малки кожени продукти, шалове, подаръци, ключодържатели, ръчни чанти и багажни чанти. 

Избрано от VipDir