« Модни дизайнери

Топ  световно известни модни дизайнери

Вижте световно известните модни дизайнери на всички времена. 

20-ти век видя някои сериозни подобрения по отношение на мъжкото и дамско облекло. Инициатори за  тази реформа бяха клас модни икони, които ние наричаме моден дизайнер художници. Повечето от най-известните култови модни дизайнери на миналия век са известни, докато в настоящия момент, за способността им да демонстрират красотата на женското тяло по пътя на стилен, модернист, творчески и елегантни дрехи. По-долу ще намерите  списък на всички такива емблематични модни дизайнери, които са направили жените и мъжете да изглеждат зашеметяващо, красиви, чувствени и неповторими чрез своите интересни и уникални модни проекти. 

Ив Сен Лоран


Ив Сен Лоран

 Ив Сен Лоран става популярен в модните среди благодарение на своята креативност. В препроектиране неговите  дрехи се  считат за мъжествени в красив, женствен гардероб.  

  
повече »

Пиер Карден


Пиер Карден

Французинът, Пиер Карден  е възхваляван за 20-ти век, с дрехи, които изглеждат,  така сякаш  са от от бъдешето.  Модният дизайнер,  Пиер Карден (Франция) нарасна до славата в ерата на космическата надпревара, неговите творения поеха въздух на футуризма. 

  
повече »

Том Форд


Том Форд

Том Форд , е сред най-известните дизайнери днес, чието портфолио му служи за творчески директор на Ив Сен Лоран и Гучи. Том Форд  е искал да бъде актьор, когато порастне.  Той е роден в Тексас и дори е завършил  за актьор.  Но съдбата има други "проекти" за него.  Том Форд добива  популярност, като дизайнер достигайки връх през 2000 година. Тогава той е обявен за победител на" Най - добрият световен дизайнер"

  
повече »

Кристиан Диор


Кристиан Диор

Кристиан Диор е роден е през януари 1905 г. Този френски дизайнер е най-известен с неговият отличителен "Нов поглед" силует. Показва  за пръв път през 1947 г.свойте костюми и рокли, и прави революция в начинана на обличането на жени след края на Втората световна война.  Днес, талантливият  дизайнер Джон Галиано носи наследството на легендарният дизайнер Кристиан Диор.  Галиано създава в  Париж, драматична мода бални рокли, шик прет-а-порте и луксозни аксесоари за Диор.  Марката Кристиан Диор остава силна и жизнеспособна в днешния свят ...

  
повече »

Ралф Лорън


Ралф Лорън

    Ралф Лорън е на стойност 7, 50 милиарда щатски долара.   Той има всичко това, заради чувството си към модата.  През 1970 г.се появява първото логот " Polo" , по линия на дамски костюми,   проектиран в класически стил за мъже на Лорън.  Две години по-късно, известният кратко ръкав риза с емблемата Polo се появява, и то скоро се превръща в класика.  Тези ризи са били събрани от хора от цял свят и досега.  Ралф Лорън  от друга страна,   събира редки и класически автомобили.  Колекцията му е толкова уникална,   че е включена в Бостънския музей за изящни изкуства.

  
повече »

Донатела Версаче


Донатела Версаче

Тя е сестра на Джани Версаче, и доказа, че е не по-малка сестра.  След убийството на Джани през 1997 г., Донатела пое и е взе името на Versace до нови висоти.  Тя се е убедила, че Версаче магазини ще се погрижат за различни модни центрове по целия свят, особено в Милано и Ню Йорк.  Топ знаменитости като Дженифър Лопес и Мадона са одобрени за събиране на кампанията на дрехи, аксесоари, парфюми и домашно обзавеждане.

  
повече »

Келвин Клайн


Келвин Клайн

Келвин Клайн е роден през 1942 г. в Ню Йорк.Той е   капитализиран на собствената си харизма и постно добър външен вид.  През десетилетията, слухове за собствената му сексуална ориентация изглежда подхранва продължаващата мистиката   на този дизайнер.  Най-големият му съперник в   бизнеса е   Ралф Лорън.   Смята се   че той завижда на способността на Клайн да очаровабез никакво усилие,   както и да "работят в една стая".

  
повече »

Джорджо Армани


Джорджо Армани

Джорджо Армани, изключителен италиански моден дизайнер.  Особеното в неговият дизайн за мъжк облекло са , чистите исъобразени линии. Той формира неговата компания, Армани, през 1975 г., а до 2001 г. е обявен за най-успешния дизайнер, който  излезе от Италия, с годишен оборот от $ 1, 60 милиарда и лично богатство от 7.0 милиарда щатски долара от 2012 г. нататък.  Джорджо Армани е и първият по рода си дизайнер, който да забрани модели, който имат  индекс на телесна маса под 18 години. Той наистина е жива легенда и голям моден дизайнер.

  
повече »

Дона Карън


Дона Карън

Дона Карън идва от един фон, който е свързан с модата по определен начин.  Този моден дизайнер е работил като ръководител на дизайнерския екип в продължение на няколкогодина и стартира някои проекти, които включват много добре познати "Seven Easy пиеси".  Тя е единствен създател на етикета на DKNY (Дона Карън Ню Йорк).  Оттогава този етикет е видял много нови попълнения в модата сегмент.

  
повече »

Коко Шанел


Коко Шанел

Роден Габриел "Коко" Bonheur Chanel, тя е отличен френски моден дизайнер, основател на добре позната марка Chanel, чиято модернистична мисъл, практичен дизайн, и осъществяването на скъпа простота я направи важна и влиятелна фигура в модата на 20-ти век.  Тя беше единственият моден дизайнер, който да бъде кръстен на Time 100: най-важните хора на века.

  
повече »

Карл Лагерфелд


Карл Лагерфелд

  Известен с дръзките си и капризни изказвания,   Карл Лагерфелд  се отличава с особен характер още от хлапе.  Лагерфелд е роден през 1933 година в  Хамбург  в заможно семейство.  През 1955 година започва работа в ателието на Пиер Балмен, а три години по-късно чиракува при  Жан Пату.  През 70-те името му става популярно с работата за  Chloe, където получава картбланш за изработването на колекциите  прет-а-порте. Моделите му са истинско предизвикателство за съвременната мода и за кратко време му носят международна популярност. Така през  1983  година Лагерфелд се озовава в екипа на Шанел, заема поста главен дизайнер и завинаги променя посоката на историята на модата. Въпреки първоначалния скептицизъм от страна на критиците, той успява да върне марката под прожекторите на голямата мода. Създава иновативни вариации на класическите модели на Chanel, комбинирайки строгия стил на  Коко Шанел  и съвременните тенденции, което довежда марката до върха през 80-те и 90-те години. През 1997 списание „ Вог“ обявява Лагергелд за „ несравним интерпретатор на настроението на момента“ .

  
повече »

Марк Джейкъбс


Марк Джейкъбс

Марк Джейкъбс е дързък, смел и иновативен. Изтънчен по френски като творчески директор на модна къща “ Louis Vuitton” и небрежен по американски в собствената си линия “ Marc by Marc Jacobs” , Марк Джейкъбс е всеобщ любимец.  Марк Джейкъбс (Marc Jacobs)  е роден на 9 април 1963 година в Ню Йорк. Бъдещият дизайнер израства в артистично семейство – дядо му е сценарист в “ Metro Goldwyn Mayer” , а родителите му - агенти в най-голямата театрална агенция, чийто собственик е чичо му.  Марк Джейкъбс  е същински моден хамелеон. Еднакво добър е в дизайна на хипи и гръндж облекла за линията си “ Marc by Marc Jacobs” и като творчески дизайнер в луксозната империя “ Louis Vuitton” .  Ключовите думи в творчеството на  Марк Джейкъбс  са: новаторство, смелост, небрежност, изисканост, дързост, бунтарство, адаптивност, различност, колоритност и провокация.

  
повече »

Долче и Габана


Долче и Габана

Доменико Долче е роден на 13 септември 1958 г. в малко селце близо до Палермо. 
Стефано Габана е роден на 14 ноември 1962 г. във Венеция, Италия. 
Dolce учи моден дизайн в Сицилия и работи в малката фабрика за дрехи на семейството си. Образованието на Gabbana не е свързано с модата, той е завършил графичен дизайн. Dolce и Gabbana се срещат през 1980 г., докато работят като асистенти в ателие в Милано. Когато започват общия си бизнес през 1982 г., продължават да работят на свободна практика и за други дизайнери. 
Първата им колекция, създадена през 1986 г., привлича международно внимание и първият им бутик в Япония е отворен през 1989 г. През 1990 г. представят първата си колекция за мъже и отварят първия си бутик за женско облекло в Милано. 
През 1992 г. добавят към досегашния си асортимент и шалове, вратовръзки, бански костюми, парфюми и аксесоари. 
Наскоро компанията издаде и книгата „ 10 Years of Dolce & Gabbana” , която представя историята на двамата дизайнери чрез снимки на едни от най-добрите модни фотографи. 
Dolce& Gabbana издадоха и диск с денс музика, който също носи марката D& G.
За 20 години Доменико Долче и Стефано Габана създадоха своя модна линия, която постигна световен триумф и донесе на двамата дизайнери милиарди долари.

  
повече »

Луи Вюитон


Луи Вюитон

Louis Vuitton е роден на 4 август 1821 г. 
Той прави дизайн и произвежда куфари в Париж през втората половина на 19 век. Сто години по-късно, продуктите с подписа на Vuitton са символ на качество по целия свят, и са високо ценени в модния свят.    Louis Vuitton става най-подправяната марка в модната история: едва малко над 1% от всички "Louis Vuitton"-продукти не са фалшиви. По ирония на съдбата, моделът Monogram Canvas, който е най-подправяният и известен е създаден след смъртта Louis Vuitton от сина му, Georges.  След смъртта на Vuitton, Georges по невероятен начин превръща Louis Vuitton в световна корпорация. 

  
повече »

Избрани сайтове

  • Bonita - производител на УЧЕНИЧЕСКИ УНИФОРМИ, СЦЕНИЧНИ КОСТЮМИ, ДЕТСКИ ОБЛЕКЛА Фирма "БОНИТА" е водеща фирма-производител на официални и спортно-елегантни облекла за деца от 1 до 13 год. възраст, ученически униформи, сценични и мажоретни костюми. Всички модели са със собствен, оригинален дизайн и фирмена марка.

  • Актуално

  • Течна хидроизолационна мембрана ХИДРОЗОЛ FLEX GUM 1-K

  • Гофре метално Ф37 с изолация

  • Гофре метално Ф26 с изолация

  • Хилари Клинтън в София: Продължаваме да се борим за правата на жените #8222;Правата на жените са недовършената работа през 21 век. Трябва да намираме начини за помагаме на младите жени да получават образование, способности, така че да могат да развият своя потенциал. #8220; Това заяви Хилари Клинтън на специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) в София. Визитата е по покана на Кирил Домусчиев. Срещата в София, организирана от Кирил Домусчиев и #8222;Домусчиев импакт #8220; (Domuschiev Impact), е част от #8222;Пътят към септември #8220; на CGI – целогодишни срещи за установяване на нови партньорства и идентифициране на начини за предприемане #8230; Материалът lt;span gt;Хилари Клинтън в София: Продължаваме да се борим за правата на жените lt;/span gt; е публикуван за пръв път на Горещите новини на Подбалкана. ...

  • Кораб, плаващ под флага на Танзания, потъна в Черно море Трима души са обявени за изчезнали, след като кораб, плаващ под флага на Танзания, потъна тази сутрин в Черно море на 26 морски мили село Сфънту Георге, окръг Тулча, съобщава Румънската служба за корабоплаване, предаде БТА, цитирайки Аджерпрес. Според цитирания източник на борда на плавателния съд е имало 11 души. #8222;Операцията по издирване и спасяване под координацията на Центъра за координация и морско спасяване (MRCC) в рамките на Румънската служба за корабоплаване е в пълен ход, след като плавателният съд #8222;Mohammad Z #8220; потъна. Сигналът беше получен около 4.00 часа сутринта, #8230; Материалът lt;span gt;Кораб, плаващ под флага на Танзания, потъна в Черно море lt;/span gt; е публикуван за пръв път на Горещите новини на Подбалкана. ...

  • Близо 10 хил. души са били евакуирани в Харковска област Украйна е евакуирала близо 10 000 души от техните домове в Харковска област, в североизточната част на страната, след сухопътната атака на руските сили, предаде Франс прес. #8222;Общо 9907 души са били евакуирани #8220;, заяви местният областен управител Олег Синегубов. Преди седмица руските сили предприеха щурм срещу Харковска област. В интервю за Франс прес украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че това може да е първата вълна на една по-голяма офанзива./Новините БГ Материалът lt;span gt;Близо 10 хил. души са били евакуирани в Харковска област lt;/span gt; е публикуван за пръв път на Горещите новини на Подбалкана. ...

  • Избрано от VipDir