« Как се отпушва канал

Три са най-разпространените начини за отпушване на канали.

Един от най-лесните начини е да се пробвате да отпушите канала с пробутвало. Това е инструмент приличащ на боздуган и е много лесен за употреба. Ако мивката се е запушила е трябва да налеете вода в нея и след като наместите инструмента на отвора на канала, с енергични движения нагоре-надолу създавате налягане, което ще помогне водата да премине през причинителя на запушването. Ако канала е с преливник е добре да го запушите преди манипулацията, за да може да се получи желаният ефект. Този инструмент може да се използва за отпушване на вани, мивки, отточни тръби, както и за отпушване на тоалетни и други подобни канали.

Вторият най-разпространен начин за отпушване на канал с малка дълбочина е с обикновена тел, която може да преправите за случая. Препоръчително е телта да е по-твърда, но същевременно и еластична, за да е възможно да проникне и в най-трудно достъпни места, като извивки и стеснения. В края, който ще влиза в запушеният канал се изкривява телта, така че да заприлича на кука. Като я вкарате в тръбата и стигнете до мястото, което е запушено ще можете да закачите това, която я е запушило и евентуално да го изтеглите. Този начин на отпушване е много ефикасен при запушен канал от мръсотия и косми, но на къси разстояния, за да може да се достигне проблемното място.

Третият начин за отпушване на канали е с водна струя, която създава налягане и изтиква "тапата" от запушения канал. Нужно е да закрепите добре маркуч за чешма като след това го поставите на отвора на канала. При пускане водата си прави път през запушения канал и избутва препятствието си.

Ако искате и можете да споделите собствен опит, можете да коментирате:

Коментари

  1. Roxanna
    Roxanna
    Fiyalln! This is just what I was looking for.
  2. Мартин Каменов
    Мартин Каменов
    А колко струва да извикам фирма, която да направи процедурата?

Избрано от VipDir