« Тез Тур България

Тез Тур лого правоъгълник България

Тез Тур България е създадена през 2005 година като част от TEZ TOUR . Изпращащият офис осъществява първия полет е на 07.01.2006 г., като част от чартърна верига за Египет. Същата година Българският оператор обслужва малко над 10 000 туриста като основните дестинации са Испания, Египет, Турция, Тайланд и Куба.

През 2007 обслужените от Тез Тур България туристи са 15 500, а гореизложените дестинации вече е добавена и Доминикана.

Следващата година е благоприятна за развитието на фирмата и обемът на туристи на Тез Тур България е повишен почти два пъти – 26 800 човека като основна дестинация е Турция следвана от Египет и Испания. През същата година TEZ TOUR България представя на българския пазар и новата дестинация – Тунис.

2009 година Тез Тур България операторът запазва статуквото и прави обем малко над 20 000 туриста.

През 2010 и 2011 г.  броят на обслужените от Тез Тур България туристи е 35 000.

На 25.01.2011г. започва кризата в Египет и започват многобройни атаки и атентати с цел сваляне на правителството. Този неприятен факт води до сваляне на чартърната верига на Тез Тур по дестинацията и до спешни мерки за прибиране на почиващите български туристи. За своя сметка на 31.01.2011 г. TEZ TOUR България осъществява извънреден полет, с цел безопасно извозване на туристите от летище Хургада. На 01.02.2011 г. премиерът Бойко Борисов изпраща държавния самолет за евакуиране на българските граждани от Кайро.

 През 2012година TEZ TOUR България създава посрещащ офис, който да обслужва туристи от Русия и бивши СССР страни. Броят изпратени туристи въпреки политическата обстановка и дългата забрана за пътуване по дестинация Египет, за 2012 и 2013 година е  28 000.

Само за две години посрещащият офис на Тез Тур България приема над 120 000 туриста и така успява  да се утвърди като един от основните фактори за българският летен туризъм.

 

Изпращащият офис е обслужил над 140 000 туриста и е един от основните оператори в България. 

Избрани сайтове България

 • Олимпия- транспортна фирма лидер в превоза на течни химически вещества и опасни „Олимпия“ ЕООД е една от водещите лицензирани транспортни фирми в България. Основана през 1998 г с над 20 години опит компанията се развива и става лидер в превоза на течни химически вещества и опасни товари (ADR).

 • Select Asset Management Селект Асет мениджмънт ЕАД управлява дейностите по набиране на парични средства чрез публично предлагане и обратно изкупуване на акции на дялове на ДФ Селект Дивидент, ДФ Селект Регионал, ДФ Селект Баланс и ДФ Селект Облигации. Select Asset Management

 • ЕЛ КАБ БЪЛГАРИЯ Търговия на едро и дребно с електроматериали, кабели, осветителни тела, апаратура и led осветление. Предлагани марки: osram, philips, sylvania, schrack, schneider, elmark, tehnil, optonica, v-tac, legrand, makel, horoz и др. Конкурентни цени.

 • Актуално България

 • Екскурзия до Дубровник повече » ...

 • Албания - Земята на орлите повече » ...

 • Почивки в Гърция - остров Закинтос повече » ...

 • Жегата удари и България: Пожари в Стара Планина и в гората над Перник Жегата удари и България: Пожари в Стара Планина и в гората над Перникdnes.bg

 • След Пражката пролет - страх и паника тресат комунистическата власт в България След Пражката пролет - страх и паника тресат комунистическата власт в Българияfaktor.bg

 • Правителството на Екваториална Гвинея изрази благодарност за подкрепата, получена от ОУ „Христо Никифоров“ – град Ловеч, и от правителството на България С нота до посолството на България в Абуджа Министерството на външните работи и сътрудничеството на Екваториална Гвинея уведоми, че правителството на страната високо оценява подкрепата, оказана чрез инициатива на ОУ „Христо Никифоров“ – град Ловеч, за деца, пострадали от взривовете в град Бата на 7 март 2021 г. От името на правителството на Република Екваториална Гвинея се изразява благодарност към правителството на Република България, българското посолство в Абуджа и ОУ „Христо Никифоров“ за значимия жест. С нота до посолството на България в Абуджа Министерството на външните работи и сътрудничеството на Екваториална Гвинея уведоми, че правителството на страната високо оценява подкрепата, оказана чрез инициатива на ОУ Христо Никифоров град Ловеч, за деца, пострадали от взривовете в град Бата на 7 март 2021 г. От името на правителството на Република Екваториална Гвинея се изразява благодарност към правителството на Република България, българското посолство в Абуджа и ОУ Христо Никифоров за значимия жест. На 20 май 2021 г. на организирана специално за повода церемония посланикът на България в Абуджа Янко Йорданов предаде на посолството на Екваториална Гвинея дарение, събрано от учениците от ОУ Христо Никифоров в гр. Ловеч в рамките на инициатива в подкрепа на африканските деца. Българските ученици предоставиха учебни помагала и други материали за свои връстници, пострадали от взривовете в град Бата. Причиненият от неправилно складиране на опасни вещества инцидент доведе до хуманитарна криза в най-големия град и основен стопански център в Екваториална Гвинея. nbsp; Инициативата на ОУ Христо Никифоров - гр. Ловеч допринася за развитието на сътрудничеството между България и Екваториална Гвинея, които през настоящата година отбелязват половинвековния юбилей от установяването на двустранните дипломатически отношения. nbsp;

 • Най-нови коментари България

 • Коментар към: ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ Artlcies like this are an example of quick, helpful answers.

 • Избрано от VipDir