« Фертилейд

FertilAid

FertilAid (фертилейд) е световноизвестна хранителна добавка за репродуктивно здраве и бременност. 

Марката е регистрирана в САЩ през 2003 година и е използвана за първи път през 2004 година (търговски марки на САЩ). 

От 2009 година фирма БиоКонсепт ЕООД притежава правата за разпространение на марката на територията на България. 

Американският създател на продуктите от гамата Fertilaid, Fairhaven Health е водещ производител и дистрибутор на хранителни добавки за репродуктивно здраве и бременност. Всички те са разработени от медицински специалисти в областта, на база редица клинични изследвания. Fairhaven Health е сертифициран производител на хранителни добавки по ISO 13485 и дистрибутира своите продукти на територията на над 25 държави по целия свят. Всички добавки от гамата се произвеждат в САЩ при спазването на строги GMP (добри производствени практики) условия.

Мисията на Fairhaven Health е да помага на двойките с репродуктивни проблеми да преминат през този нелек етап от живота си и да им предложи продукти, подобряващи фертилитета и шансовете им за успешно зачеване. Всички те са съвместно разработени с група медицински експерти, диетолози и специалисти в областта на нутритерапията.

История на продуктите за репродуктивно здраве Фертилейд | FertilAid

 • 2003 год. – Във Вашингтон е основана компанията Fairhaven Health. Формулите на продуктите са разработени от Dr. Amos Grunebaum, медицински директор на WebMD Fertility Center, и един от водещите специалисти в областта на репродуктивното здраве и бременност. Благодарание на специално създадени патентовани формули, продуктите Fertilaid за жени и Fertilaid за мъже, комбинират в себе си допълващи се помежду си хранителни вещества от билки, основни витамини, минерали, ключови антиоксиданти и метилирана фолиева киселина.

 • 2006 год. – Проведено е 90-дневно рандомизирано двойно-сляпо, плацебо-контролирано клинично изследване. Проучването е проведено от репродуктивния ендокринолог Dr. J.E. Ellington, съвместно с Dr. G.D. Clifton – фармаколог. В изследването при групата, приемаща Fertilaid за мъже се наблюдава значително подобрение в общия брой на нормално подвижните сперматозоиди. Именно това, според Dr. Elington е основен показател, повишаващ шансовете за зачеване.

 • 2009 год. – Резултати от проведеното изследване са публикувани в American Society of Andrology’s Annual Proceedings 2009, стр. 41. Същата година резултати от изследването са публикувани и в блога на INGFertility’s Pre-Seed.

 • 2009 год. – Продуктите Fertilaid за мъже и Fertilaid за жени са внесени за първи път в България от фирма „БиоКонсепт“ ЕООД. Заедно с тях на българския пазар започва да се предлага и продукта Fertile CM. След задължителната регистрация в РИОКОЗ, продуктите са достъпни на българския пазар и могат да бъдат закупени от аптеките в страната. Фирма „БиоКонсепт“ ЕООД започва работа и с най-големите дистрибутори на лекарства и хранителни добавки в България – Софарма, Стинг и Фьоникс.

 • 2010 год. – Клинично изследване, проведено в Депаратамента по акушерство и гинекология в Университета в Месина, Италия доказва благоприятния ефект на комбинацията от фолиева киселина, мио-инозитол и мелатонин върху качеството на яйцеклетките и шансовече за зачеване. Именно тези три съставки, които нарекохме „вълшебното трио“, са основната част от продукта OvaBoost за жени.

 • 2011 год. – В България, гамата продукти за мъже е обогатена с CountBoost за мъже и MotilityBoost за мъже.

 • 2012 год. – Продължава допълването на гамата продукти в България, като в нея биват включени Fertile Detox за мъже и за жени, както и OvaBoost за жени.

 • 2016 год. – Към портфолиото на фирма „БиоКонсепт“ ЕООД са включени и продуктите Мака за мъже и за жени, Myo-inositol за жени, FH PRO за жени (от висок клиничен клас), FH PRO за мъже (от по-висок клиничен клас), Коензим Q10, Evening Primrose Oil (Масло от нощна безстеблена иглика), Royal Jelly (Пчелно млечице - в момента не се предлага).

 • Юни, 2017 год. – Фирма „БиоКонсепт“ взима участие в Деня на репродуктивното здраве – инициатива, организирана от Сдружение „Зачатие“ с цел помощ и подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми. В събитието представителите на „БиоКонсепт“ ЕООД участват с презентация на продуктовата гама, както и с фирмен щанд, на който имат възможността лично да представят продуктите пред участниците.

 • 2018 год. – Гамата продукти е обогатена с FH PRO Omega 3 (част от клиничната серия продукти FH PRO), Myo-folate за жени, както и тестове за бременност, и овулация под формата на лентички и касетки.

 • Март, 2018 год.Фирма „БиоКонсепт“ ЕООД взима участие в XIX-тия Национален Конгрес по стерилитет и репродуктивно здраве с международно участие. Макар и добре познати от специалистите в областта, продуктите се радваха на голям интерес, а нашите представители успяха още по-побробно да ги запознаят с тях и да отговорят изчерпателно на всичките им зададени въпроси.

 • Юни, 2018 год. – Представители на фирма „БиоКонсепт“ ЕООД взимат участие в ежегодната инициатива на Сдружение „Зачатие“Ден на репродуктивното здраве. Събитието цели да помогне на двойките с репродуктивни проблеми, като ги запознае с нововъведнията в областта, предостави им шанс да разговарят с лекари в неформална среда и им представи продукти, които могат да подобрят шансовете им за успех.

 • Март, 2019 год. – За втора поредна година фирма „БиоКонсепт“ ЕООД взима участие в престижния Конгрес по стерилитет и репродуктивно здраве с международно участие и представя своите продукти пред лекари и фармацевти. Отново продуктите се радват на голям интерес от тяхна страна.

Избрано от VipDir