« Огнян Донев бе обявен за невинен по обвиненията за укриване на данъци

Огнян Донев

Софиският градски съд призна Огнян Иванов Донев за невинен по продължилото 7 години дело за укриване на данъци. 

Изпълнителния и финансовия директор на Софарма в лицето на Огнян Донев и Борис Борисов бяха обвинени, че през 2006 г. са продали акции на компанията през блокови сделки на различни компании, между които и на свързани лица. Според обвинението те е трябвало да направят тези сделки на девет пъти по-висока цена и съответно да платят девет пъти по-високи данъци, отколкото са платили за тези сделки, като го отразят в данъчните си декларации.

"С тази присъда съдът реално спаси капиталовия пазар в България." Това заяви Огнян Донев, председател на съвета на директорите на "Софарма", след като състав на Софийския градски съд (СГС), председателстван от съдия Даниела Борисова, го оневини в проточило се седем години дело за укриване на данъци при блокови сделки с акции на фармацевтичната компания.

На делото срещу бизнесмена Огнян Донев се гледа като на пример за държавно осъществяван рекет срещу едрия бизнес България.


Коментари


Огнян Донев: Съдът спаси капиталовия пазар в България! След 7 години наказателно производство бе оправдан от съда на първа инстанция!  повече » www.capital.bg 

Избрано от VipDir