« Онлайн пазаруване от Европа

Онлайн от Европа- адреси на Европейски онлайн магазини. Внимание- преди поръчка проверете дали се експедира от Европа или от Китай, както и каква е митническата и стойност. Обратното може да ви вкара в доста разправии и допълнмителни разходи. 

Най-известният онлайн магазин в Европа е 

EBay U.K. на адрес http://www.ebay.co.uk/

Повечето стоки идват от Европа, което означава, че при пристигането им няма да дължите мита и такси. 

Горното не важи ако Вашият доставчик е от страна, която не е членка на европейския съюз. В този случай независимо че поръчвате в електронен магазин чрез платформата на e-bay в U.K. при пристигането вие ще дължите мита. 

В някои случаи доставчика обявява ниска стойност на стоката и в този случай мито не се дължи. В противен случай, обаче ще ви нужно изваждането на EORI номер, изготвянето на декларация и внасянето на мито и ддс за стоката. 

Неприятното е също, че митниците не обработват автоматично внесените мита и такси и е възможно да не можете да вземете пратката си веднага след обмитяване или поне докато митницата не види парите си. 

Другата особеност при поръчка от E-Bay е т.нар. untrackable пратки. Те обикновено пътуват с компания която работи в Български пощи. Проследяването на такава липсваща пратка е невъзможно, за разлика от пратки пътуващи с DHL, TNT и други известни куриерски фирми, които предлагат онлайн проследяване. 

 

Избрани сайтове  

Най-актуални страници  

  • Наличностите на тела за календари на склад в Максофт Наличности Календари

  • Автобусна екскурзия до Охрид - Охридска магия 2019г. Охридска магия - 3 нощувки (автобус) 2019г.

  • Мерни единици

  • Избрано от VipDir